Schimb de prizonieri între Kiev şi rebelii proruşi

Autorităţile ucrainene şi rebelii proruşi din estul ţării au anunţat joi că, în cadrul negocierilor care au avut loc cu o zi în urmă la Minsk, au încheiat un acord pentru efectuarea unui schimb de prizonieri.

737 afișări
Imaginea articolului Schimb de prizonieri între Kiev şi rebelii proruşi

Schimb de prizonieri între Kiev şi rebelii proruşi

"Există un acord preliminar pentru predarea a 225 de separatişti în schimbul a 150 de ucraineni", a anunţat pentru AFP un oficial de rang înalt al serviciilor ucrainene de securitate, Markian Lubkivski.

"Am pregătit totul pentru ca acest schimb să aibă loc în următoarele zile", a adăugat Lubkivksi, potrivit căruia rebelii deţin în total peste 680 de ucraineni.

Un negociator separatist, Vladislav Deinego, a confirmat schimbul de prizonieri pentru AFP. "Vom recupera 225 de bărbaţi în schimbul a 150 de-ai lor", a spus el.

Acordul privind schimbul de prizonieri pare a fi singurul rezultat tangibil al negocierilor de la Minsk între Kiev şi rebeli proruşi, cu participarea Rusiei şi OSCE, în vederea relansării procesului de pace în conflitul armat din estul Ucrainei care s-a soldat cu peste 4.700 de morţi de la începutul lui aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici