SDF: Populaţia din Raqqa îşi va decide propriul viitor într-o Sirie descentralizată, democratică

Populaţia provinciei şi oraşului Raqqa, majoritar de arabă, va avea posibilitatea să-şi decidă propriul viitor în cadrul unui stat sirian descentralizat, federal şi democratic, a anunţat grupul Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă multietnică dominată de miliţiile kurde, informează Reuters.

417 afișări
Imaginea articolului SDF: Populaţia din Raqqa îşi va decide propriul viitor într-o Sirie descentralizată, democratică

SDF: Populaţia din Raqqa îşi va decide propriul viitor într-o Sirie descentralizată, democratică

"Promitem să protejăm frontierele provinciei împotriva tuturor ameninţărilor externe", a anunţat SDF într-un comunicat citit în centrul oraşului Raqqa de către un purtător de cuvânt al alianţei de miliţii insurgente kurde şi arabe susţinute de SUA.

Grupul SDF a anunţat marţi eliberarea oraşului Raqqa, fosta capitală a reţelei teroriste Stat Islamic, după operaţiuni care au durat patru luni.

Autorităţile kurde din zona de nord a Siriei au iniţiat deja o serie de măsuri care să permită instaurarea unui sistem federal în zonele controlate de acestea.

Turcia, SUA şi regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad se opun planului de a instaura zone autonome în nordul Siriei.

SDF a anunţat că intenţionează să predea controlul oraşului Raqqa unui consiliu civil şi unei forţe de poliţie care au fost organizate sub auspiciile alianţei şi cu sprijinul coaliţiei antiteroriste coordonate de SUA.

Preşedintele Bashar al-Assad a afirmat în mai multe rânduri că intenţionează să recupereze controlul asupra întregii ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici