Se prelungeşte codul ROŞU de incendii în Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, în regiunile din Nord şi Centru, a fost prelungit codul roşu de incendii.

514 afișări
Imaginea articolului Se prelungeşte codul ROŞU de incendii în Portugalia

MAE avertizează: Se prelungeşte codul roşu de incendii în Portugalia

MAE precizează într-un comunicat de presă că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, în regiunile din Nord şi Centru, datorită propagării pe suprafeţe extinse a incendiilor de vegetaţie (au fost înregistrare 443 de focare doar cursul zilei de 15 octombrie), a fost prelungit codul roşu de incendii, până în data de 17 octombrie 2017, ora 20:00.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea deplasărilor în zonele afectate şi respectarea instrucţiunilor autorităţilor portugheze.

În situaţii speciale de urgenţă, autorităţile portugheze de protecţie civilă pot fi apelate la numărul de telefon de tip „helpline” +351926768743, precum şi la telefonul unic de urgenţă „112”, mai precizează MAE.
Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213968812, +351213979982 şi la numerele +351213960866, +351213972648, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

”De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628”, mai precizează sursa citată.

Cel puţin 39 persoane au murit, iar cel puţin 63 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat în ultimele zile nordul Spaniei şi Portugalia, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici