Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă

Un bărbat care avea asupra sa o armă fără ca Secret Service să fi observat a urcat în lift cu preşedintele american Barack Obama în timpul vizitei acestuia la Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din Atlanta, la 16 septembrie.

2780 afișări
Imaginea articolului Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă

Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ameninţarea la adresa preşedintelui pare să fi fost minimă, dar incidentul a expus o breşă în protocoale de securitate importante ale Secret Service, potrivit unor surse citate de cotidianul american Washington Examiner.

Informaţia a apărut în aceeaşi zi în care directoarea Secret Service, Julia Piercon a fost audiată de o comisie a Camerei Reprezentanţilor în legătură cu incidentul din 19 septembrie, când un bărbat a sărit gardul Casei Albe şi a pătruns în reşedinţa prezidenţială.

O sursă familiară cu acest caz a declarat că Obama se afla în lift cu personalul său din cadrul Secret Service în momentul în care un ofiţer de securitate de la CDC care opera ascensorul a început să facă fotografii şi filme cu preşedintele folosind-şi telefonul mobil şi comportându-se neprofesionist.

Răspunzând comportamentului bărbatului, unul dintre agenţii care se aflau cu Obama a contactat un membru al echipei de protecţie care se ocupă de cazurile de activitate suspectă pentru a-l prelua pe bărbat şi a-l intervieva.

În timp ce acesta nu a negat că a făcut poze, supervizorul său din cadrul CDC, prezent la intervievare, i-a spus că s-a comportat iresponsabil şi i-a cerut să îi predea arma, fapt care i-a şocat pe ofiţerii Secret Service.

Înainte ca preşedintele să meargă undeva, agenţii Secret Service verifică cine va avea acces la liderul american şi orice persoană înarmată are nevoie de acord special, existând posibilitatea de a nu i se permite să poarte arma în prezenţa preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici