Secretarul general adjunct al NATO: Vom avea o viziune coerentă pentru flancul estic, pentru România

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a spus sâmbătă, la Bistriţa, că în urma adoptării noului concept strategic al NATO la summitul care urmează la Madrid, Alianţa va avea o viziune coerentă, multidimensională, de ultimă generaţie pentru flancul estic şi pentru România.

1340 afișări
Imaginea articolului Secretarul general adjunct al NATO: Vom avea o viziune coerentă pentru flancul estic, pentru România

Secretarul general adjunct al NATO: Vom avea o viziune coerentă pentru flancul estic, pentru România

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a spus că noul concept strategic este al doilea cel mai important document al NATO după tratatul de la Washington şi că acesta vizează strategic viziunea Alinţei pentru următorul deceniu.

„Liderii NATO vor lua la Madrid decizii cu adevărat istorice. Acţiunile agresive ale Rusiei au determinat din partea NATO, o alianţă defensivă, măsuri de protejare a teritoriului aliat. Niciun centimetru pătrat de teritoriu aliat nu este înafara articolului 5, niciun aliat din România până în ţările baltice, din Canada până în inima Europei, nu sunt în afara preocupărilor noastre de apărare şi descurajare. Decizii istorice, concept strategic nou, zona Mării Negre va fi reflectată în acestă nouă viziune a NATO pentru că este o zonă de imensă importanţă strategică”, a declarat Mircea Geoană la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, din Bistriţa.

El a spus că noul concept strategic prevede o viziune multidimensională pentru flancul estic şi pentru România.

„Decizii importante pentru noua prezenţă, noua generaţie şi noua calitate a prezenţei NATO pe flacul estic, inclusiv în România: alt nivel de prezenţă militară, alt nivel de prezenţă cibernetică, active din spaţiul extraterestru, zone de informaţii şi culegere de informaţii, prepoziţionarea de echipamente, de muniţii şi de stocuri, exerciţii şi anternament de ultimă generaţie. Vom avea o viziune coerentă, multidimensională, de ultimă generaţie pentru flacul estic şi pentru România”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici