Senatul SUA a RESPINS proiectul bugetului, situaţie ce riscă să blocheze instituţiile publice. Camera Reprezentanţilor votează un nou proiect luni seară

Senatul Statelor Unite a respins proiectul bugetului federal temporar adoptat de Camera Reprezentanţilor, o situaţie ce riscă să blocheze activităţile instituţiilor de stat. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, a anunţat luni că aleşii vor vota din nou un text privind un buget provizoriu al statului federal, atacând din nou legea asigurărilor de sănătate, cu câteva ore înainte de o blocare a sistemului public.

811 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA a RESPINS proiectul bugetului, situaţie ce riscă să blocheze instituţiile publice. Camera Reprezentanţilor votează un nou proiect luni seară

Senatul SUA a RESPINS proiectul bugetului, situaţie ce riscă să blocheze instituţiile publice

Cei 54 de senatori democraţi, care dispun de o majoritate, au votat împotriva textului care ar fi permis finanţarea statului federal începând de marţi dimineaţă dar care ar afecta legea privind sistemul medical propusă de preşedintele Barack Obama.

În această situaţie, cele două Cemere ale Congresului SUA, fiecare controlată de partide diferite, au la dispoziţie doar zece ore pentru adoptarea unui text bugetar comun şi pentru a evita blocarea activităţilor agenţiilor federale.

Camera Reprezentanţilor va vota un nou proiect al bugetului american luni seară

"În următoarele ore, vom vota textul Senatului şi vom adăuga o amânare de un an a obligaţiei individuale (de a subscrie la o asigurare medicală) şi suprimarea excepţiilor pentru membrii Congresului", a anunţat acesta după o reuniune cu uşile închise a grupului republicanilor.

Acest vot ar fi al treilea în Cameră cu privire la buget în ultimele zece zile. Boehner a atacat din nou reforma sistemului de sănătate propusă de Barack Obama, care prevede ca toţi americanii să fie obligaţi să aibă o asigurare de sănătate începând cu ianuarie 2014, în caz contrat fiind nevoiţi să plătească o amendă. Republicanii doresc să amâne această obligaţie cu un an.

Măsura republicană cu privire la "excepţiile" reprezentate de membrii Congresului vizează suprimarea subvenţiilor publice de care beneficiază parlamentarii americani pentru a plăti propriile planuri de asigurare de sănătate.

Senatul a respins deja un plan republican similar luni după-amiază, iar liderul majorităţii democrate, Harry Reid, a prevenit că Senatul va respinge orice nou text care va modifica reforma sistemului de sănătate.

Noul vot al Camerei ar putea interveni luni noapte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici