Sentinţe de până la 18 ani de închisoare, solicitate în Franţa, pentru o reţea de militanţi ISIS

Parchetul din Paris a solicitat o pedeapsă de 18 ani de închisoare în cazul lui Salim Benghalem, presupus membru al organizaţiei Stat Islamic (ISIS), judecat în absenţa sa, pentru rolul avut într-o reţea de recrutare şi trimitere a militanţilor islamişti în Siria în 2013, informează agenţia Reuters.

398 afișări
Imaginea articolului Sentinţe de până la 18 ani de închisoare, solicitate în Franţa, pentru o reţea de militanţi ISIS

Sentinţe de până la 18 ani de închisoare, solicitate în Franţa, pentru o reţea de militanţi ISIS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Procurorii francezi au solicitat ca Salim Benghalem să execute două treimi din sentinţa de 18 ani.

Comparându-l cu Mohamed Merah, care a acomis un atac terorist în Toulouse şi Montauban în martie 2012, soldat cu moartea a şapte persoane, procurorul francez Arnaud Faugere a atras atenţia asupra faptului că Benghalem constituie "o ameninţare" pentru Franţa, "un pericol maxim", amintind de înregistrarea video din februarie atribuită organizaţiei teroriste Stat Islamic, în care Behghalem a ameninţat "în mod clar" Franţa.

Ca Mohamed Merah, Benghalem s-a radicalizat în închisoare, după care a plecat în străinătate pentru a participa la activităţile grupării teroriste Al-Qaida, înainte de a pleca în Siria.

Pedepse de la şase la zece ani au fost solicitate de procurorii francezi pentru încă şase presupuşi membri ai acestei filiere, cazul fiind judecat pentru prima dată după atentatele teroriste din Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici