Serviciile secrete germane: Rusia vrea să influenţeze rezultatul scrutinului europarlamentar/ Principala ţintă, alegătorii tineri

Administraţia Vladimir Putin depune eforturi pentru influenţarea rezultatelor scrutinului organizat în ţările Uniunii Europene pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, avertizează serviciile de informaţii din Germania, citate de agenţia DPA, de postul NTV şi de publicaţia Der Spiegel.

13269 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete germane: Rusia vrea să influenţeze rezultatul scrutinului europarlamentar/ Principala ţintă, alegătorii tineri

Serviciile secrete germane: Rusia vrea să influenţeze rezultatul scrutinului europarlamentar/ Principala ţintă, alegătorii tineri

Rusia acţionează prin susţinerea partidelor eurosceptice, prin campanii în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online pentru a influenţa rezultatul scrutinului europarlamentar, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete germane, citate de agenţia DPA.

Alegătorii tineri sunt principala ţintă a campaniei serviciilor secrete ruse, avertizează oficiali din cadrul agenţiilor de informaţii germane. Scrutinul europarlamentar se va desfăşura în perioada 23-26 mai în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Administraţia de la Moscova a negat că ar încerca influenţarea scrutinului europarlamentar, precizând că nu se implică în afacerile politice ale altor ţări.

Rusia este acuzată că a intervenit pentru influenţarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici