Serviciul de plată online PayPal blochează contul WikiLeaks

Serviciul de plată online cu sediul în Statele Unite, PayPal, a anunţat că a blocat transferurile financiare în beneficiul WikiLeaks, site-ul de Internet care a dezvăluit notele diplomatice americane.

34 afișări
Imaginea articolului Serviciul de plată online PayPal blochează contul WikiLeaks

Serviciul de plată online PayPal blochează contul WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"PayPal a restrâns în mod permanent accesul la contul folosit de WikiLeaks din cauza politicii comerciale a PayPal care interzice folosirea serviciului de plată online pentru a încuraja, promova sau facilita orice activitate ilegală", potrivit unui comunicat publicat vineri seara.

"Am informat proprietarul contului în legătură cu această decizie", adaugă textul.

WikiLeaks a început în ultimele zile să publice o parte din cele 250.000 de note diplomatice americane, provocând o undă de şoc în cancelariile din lumea întreagă.

Statele Unite şi alte guverne au declarat că divulgarea acestora încalcă legile din ţările lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici