Silvio Berlusconi a comis un delict pentru a acoperi un altul, în scandalul Rubygate

Şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a comis un delict de abuz de putere, cerând eliberarea tinerei Ruby, reţinută de poliţie, pentru a acoperi un alt delict, serviciile sexuale plătite ale unei minore, potrivit magistratului care a decis marţi judecarea lui.

30 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi a comis un delict pentru a acoperi un altul, în scandalul Rubygate

Silvio Berlusconi a comis un delict pentru a acoperi un altul, în scandalul Rubygate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berlusconi este acuzat că ar fi plătit serviciile sexuale ale unei tinere marocane, Karima El Mahroug, supranumită Ruby, în perioada februarie-mai 2010, când era minoră, şi că a făcut presiuni asupra poliţiei milaneze pentru a o elibera, după arestarea ei pentru un presupus furt, în noaptea de 27 spre 28 mai.

În motivarea, citată joi de presa italiană, a deciziei sale de a-l trimite pe Silvio Berlusconi imediat în faţa justiţiei, o procedură accelerată bazată pe evidenţa dovezii, magistratul Cristina di Censo scrie că "Silvio Berlusconi avea obiectivul evident de a ascunde delictul de raporturi sexuale remunerate cu o minoră şi dorea să îşi asigure impunitatea, pe care tânăra şi puţin controlabila Karima El Mahroug ar fi putut-o pune în pericol".

Din acest motiv a intervenit el la poliţie când Ruby a fost arestată, "comiţând fără nicio îndoială un abuz în calitatea sa de preşedinte al Consiliului". Nu este vorba despre un abuz propriu-zis de funcţie, deoarece şeful Guvernului "nu are nicio putere de intervenţie ierarhică asupra poliţiei, care nu este subordonată decât ministrului de Interne", adaugă judecătoarea, citată de Corriere della Sera.

Potrivit presei italiene, Silvio Berlusconi participa la o reuniune internaţională la Paris, când a fost informat că Ruby a fost arestată pentru un presupus furt. El a telefonat atunci poliţiei din Milano pentru a o elibera, afirmând că este vorba despre nepoata lui Hosni Mubarak.

Dar, potrivit judecătoarei, aceste argumente nu se susţin, deoarece dacă Berlusconi ar fi crezut cu adevărat că este vorba despre o nepoată a preşedintelui egiptean, el i-ar fi contactat pe diplomaţii acestei ţări pentru ca tânăra să le fie predată. Însă aceasta din urmă a fost preluată, la cererea lui Berlusconi, de Nicole Minetti, fostul său dentist în vârstă de 25 de ani, în prezent consilier regional al partidului său. Minetti este şi ea vizată în acest dosar.

Procesul împotriva lui Silvio Berlusconi urmează să înceapă la 6 aprilie, la Tribunalul din Milano. Avocaţii săi afirmă că tribunalul nu este competent în acest dosar, argumentând că Berlusconi a intervenit pe lângă poliţie în calitate de preşedinte al Consiliului, pentru a menaja relaţiile diplomatice cu Egiptul.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici