Silvio Berlusconi exclude posibilitatea de a demisiona şi se declară "liniştit" privind cazul Ruby

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a exclus, marţi, în mod categoric posibilitatea de a demisiona, declarându-se "liniştit" în faţa agitaţiei suscitată de ancheta Rubygate, care-l vizează, la Milano, pentru relaţii sexuale cu o prostituată minoră şi abuz de putere.

48 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi exclude posibilitatea de a demisiona şi se declară "liniştit" privind cazul Ruby

Silvio Berlusconi exclude posibilitatea de a demisiona şi se declară "liniştit" privind cazul Ruby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aţi înnebunit?", le-a răspuns Berlusconi jurnaliştilor care l-au întrebat dacă este posibil să renunţe la funcţie, din cauza dezbaterilor cauzate în ţară de avalanşa de înregistrări telefonice compromiţătoare publicate de presă. "Sunt absolut liniştit, mă amuz", a declarat el, înainte de a asista la o întâlnire a unor deputaţi din cadrul partidului său, Poporul Libertăţii (PdL), cu avocaţii săi.

Parchetul din Milano a anunţat vineri că anchetează acţiunile premierului, suspectat că a plătit în schimbul prestaţiilor unei prostituate minore, cunoscută ca Ruby, o tânără marocană. Această infracţiune este pasibilă de o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi trei ani de închisoare, conform legii italiene. Judecătorii din Milano vor, de asemenea, să verifice dacă a abuzat de poziţia sa pentru a o elibera pe Ruby, în mai, imediat după ce a fost arestată pentru un presupus furt.

În acest context, Parchetul a adresat o cerere Parlamentului pentru percheziţionarea localurilor atribuite lui Berlusconi, în calitate de deputat.

Pentru a explica această cerere, judecătorii au furnizat 389 de pagini de documente, conţinând înregistrări telefonice şi mărturii depuse de zeci de tinere asupra serilor petrecute în vila din Arcore a lui Berlusconi, lângă Milano (nord).

În opinia lui Berlusconi, Parlamentul "va interveni pentru a retrage cazul Parchetului din Milano şi a-l transfera tribunalului miniştrilor". El a anunţat, la finalul întâlnirii de la Roma, că nu se va prezenta la Milano, la sfârşitul săptămânii. "Avocaţii mei mi-au spus că Milano nu este tribunalul competent. Nu este logic să merg acolo", a declarat premierul.

Potivit unor participanţi la întâlnirea între deputaţi şi avocaţii premierului, Berlusconi a definit Rubygate drept "o construcţie mediatică, a fost spionaj permanent".

El le-a amintit, în trecere, că el a fost cel care a adoptat legea contra prostituţiei cu minori, în 2006, au declarat aceşti participanţi. Berlusconi a declarat că acuzaţiile contra sa se vor întoarce, ca un bumerang, împotriva celor care le susţin.

De asemenea, atât Berlusconi, cât şi Ruby, neagă că ar fi avut relaţii intime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici