Sinn Fein solicită referendum pentru obţinerea independenţei Irlandei de Nord faţă de Marea Britanie

Partidul republican proirlandez Sinn Fein a cerut luni organizarea "cât se poate de curând" a unui referendum pentru desprinderea Irlandei de Nord de Marea Britanie şi unirii cu Irlanda, în contextul în care şi Scoţia solicită un plebiscit proindependenţă din cauza Brexit.

2982 afișări
Imaginea articolului Sinn Fein solicită referendum pentru obţinerea independenţei Irlandei de Nord faţă de Marea Britanie

Sinn Fein solicită referendum pentru obţinerea independenţei Irlandei de Nord faţă de M.Britanie

Formaţiunea Sinn Fein a cerut în mod constant desprinderea Irlandei de Nord de Marea Britanie şi unirea cu Irlanda, însă apelurile în acest sens s-au intensificat în contextul deciziei Londrei de ieşire din Uniunea Europeană.

"Brexit va fi un dezastru pentru economie, un dezastru pentru poporul irlandez. Un referendum privind unitatea irlandeză trebuie să aibă loc cât se poate de curând", a declarat luni seară Michelle O'Neill, liderul filialei nord-irlandeze a Sinn Fein, citată de site-ul agenţiei Reuters.

În urmă cu câteva zile, Gerry Adams, liderul formaţiunii republicane Sinn Fein, se declara încrezător că actualul context politic din Irlanda de Nord, în prezent parte a Marii Britanii, poate deveni favorabil unirii cu Irlanda, mai ales după Brexit, o declaraţie ce riscă să conducă la reapariţia tensiunilor cu Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici