Siria: Atacurile Israelului reprezintă o DECLARAŢIE DE RĂZBOI

Atacul aerian efectuat de Israel în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a fost "o declaraţie de război" din partea Israelului, a declarat un oficial sirian pentru CNN.

3636 afișări
Imaginea articolului Siria: Atacurile Israelului reprezintă o DECLARAŢIE DE RĂZBOI

Siria: Atacurile Israelului reprezintă o DECLARAŢIE DE RĂZBOI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile siriene nu au specificat ce măsuri vor lua împotriva Israelului. Armata israeliană nu a confirmat sau negat afirmaţia Siriei conform căreia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

"Nu comentăm aceste informaţii", a declarat un oficial militar israelian.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atacuri, însă a afirmat că "ONU nu este în poziţia de a verifica singură ceea ce s-a întâmplat", a declarat purtătorul său de cuvânt.

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a declarat că atacurile reprezintă o alianţă între teroriştii islamici şi Israel.

"Când atacă este o declaraţie de război. Acest lucru nu e nou. Ne-am confruntat cu asta de mai multe ori şi ne-am revanşat aşa cum am vrut, iar represaliile au fost întotdeauana dureroare pentru Israel. Vor suferi din nou", a declarat ministrul.

După o întâlnire de urgenţă în Siria, ministrul Informaţiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat că atacurile "deschid larg uşa pentru toate posibilităţile".

Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat duminică un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului. Armata israeliană a vizat trei obiective militare la vest de Damasc, a afirmat duminică o sursă diplomatică de la Beirut.

Potrivit unei organizaţii neguvernamentale, cel puţin 15 militari sirieni au fost ucişi şi soarta altor câtorva zeci este necunoscută, după raidul israelian.

"Cel puţin 15 militari au fost ucişi şi soarta altor câtorva zeci este necunoscută în urma raidului israelian. Cele trei instalaţii numără 150 de persoane dar nu se ştie dacă toate se aflau acolo în momentul raidului", a explicat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Presa americană a anunţat vineri că aviaţia militară israeliană a efectuat un raid joi sau vineri în Siria, vizând cel mai probabil armament destinat Hezbollah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici