Siria: Bashar Al-Assad afirmă că este "sigur de victoria" împotriva rebelilor

Preşedintele Bashar al-Assad a declarat că este "sigur de victoria" trupelor sale în războiul civil care însângerează Siria de peste doi ani, într-un mesaj adresat joi militarilor de Ziua Armatei.

671 afișări
Imaginea articolului Siria: Bashar Al-Assad afirmă că este "sigur de victoria" împotriva rebelilor

Siria: Bashar Al-Assad afirmă că este "sigur de victoria" împotriva rebelilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă nu eram siguri de victorie, nu am fi avut capacitatea să rezistăm şi nu am fi putut să continuăm (lupta) după peste doi ani de agresiune", a declarat şeful statului în acest mesaj preluat de agenţia oficială Sana.

"Credinţa mea în voi este mare şi am încredere în capacitatea voastră de a (...) duce la bun sfârşit misiunea naţională care vă este încredinţată", a adăugat el, adresându-se militarilor, cu ocazia marcării a 68 de ani de la crearea armatei siriene.

"Aţi dat dovadă de un curaj rar în lupta împotriva terorismului şi aţi impresionat lumea prin rezistenţa voastră (...), făcând faţă celui mai feroce şi mai brutal război din istoria modernă", a mai apreciat al-Assad.

Conflictul opune de peste doi ani trupele regimului, dotate cu o puternică forţă aeriană şi sprijinite de mai multe luni de către mişcarea şiită libaneză Hazbollah, unor rebeli mai puţin echipaţi, pe care Damascul îi cataloghează drept "terorişti" susţinuţi din străinătate.

Conflictul s-a soldat cu peste 100.000 de morţi, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici