Siria spune că noile sancţiuni impuse de SUA sunt "terorism economic"

  • Guvernul sirian a condamnat noul val de sancţiuni impus de SUA
  • Oficialii sirieni au descris sancţiunile drept "terorism economic", relatează ABC News.
  • În opinia acestora acţiunile SUA vor creşte suferinţa oamenilor din Siria.
1009 afișări
Imaginea articolului Siria spune că noile sancţiuni impuse de SUA sunt "terorism economic"

Siria spune că noile sancţiuni impuse de SUA sunt "terorism economic"

Ministrul de Externe a precizat într-un comunicat că "Cezar- Actul de protecţie al civililor din Siria" ce intră în aplicare în acestă lună este bazat pe" miniciuni şi dovezi fabricate de inamicii poporului sirian".

Actul a avut sprijinul atât al Partidului Republican cât şi al celui Democrat şi impune sancţiuni asupra trupelor siriene şi a altor entităţi responsabile de atrocităţile comise în timpul războiului civil sirian. Cezar este un nume de cod pentru un fotograf care a făcut mii de poze în care sunt arătate atrocităţile din Siria. Pozele au fost făcute între 2011 şi 2013 şi au arătat într-un mod explicit nivelul brutalităţii Guvernul din Siria.

În noua legislaţie companiile care ajută guvernul lui Bashar Assad pot fi trase la răspundere. Moneda locală care în 2011 avea o conversie de 47 pentru un dolar a ajuns acum la 1800 pentru un dolar. Guvernul din Siria consideră creşterea sancţiunilor drept "o violare flagrată ale drepturilor omului şi a legilor internaţionale".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici