Şoferii britanicii nu mai au voie să aducă sandwichuri în UE

  • O reţea de televiziune olandeză a filmat oficiali de frontieră care confiscă alimente
  • Marea Britanie a părăsit piaţa unică şi uniunea vamală, astfel că mărfurile care trec frontiera sunt supuse controlului vamal
614 afișări
Imaginea articolului Şoferii britanicii nu mai au voie să aducă sandwichuri în UE
O reţea de televiziune olandeză a filmat oficiali de frontieră care confiscă alimente, inclusiv sandvişuri cu carne, de la călătorii care intră în Olanda din Marea Britanie, acuzând regulile post-Brexit, anunţă CNN..
 
Într-un segment difuzat de radiodifuzorul public NPO 1, oficialii explică unui şofer care ajunge la un terminal internaţional de feribot: „De la Brexit, nu mai aveţi voie să duceţi mâncare în Europa, cum ar fi carnea, fructele, legume, peşti - genul ăsta de lucruri. "
Un şofer, cu sandvişuri înfăşurate în folie,  întreabă dacă poate păstra pâinea şi renunţa la carne, dar i se spune de către un oficial: "Nu, totul va fi confiscat. Bine aţi venit la Brexit, domnule, îmi pare rău".
Marea Britanie a părăsit piaţa unică şi uniunea vamală, astfel că mărfurile care trec frontiera sunt supuse controlului vamal şi altor controale.
Spre îndrumarea transportatorilor care tranzitează Uniunea Europeană, guvernul britanic a avertizat că şoferii că nu pot aduce „produse de origine animală” - cum ar fi cele care conţin carne sau produse lactate, cum ar fi sandvişuri cu şuncă şi brânză - în EU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici