Sute de şoferi din Michigan protestează faţă de restricţiile impuse pentru a evita răspândirea noului coronavirus

Sute de autoturisme, camioane şi SUV-uri au ieşit pe străzi în statul Michigan, miercuri după-amiază, pentru a participa la un protest organizat împotriva restricţiilor de distanţare socială impuse de guvernatorul Gretchen Whitmer, scrie Fox News.

1149 afișări
Imaginea articolului Sute de şoferi din Michigan protestează faţă de restricţiile impuse  pentru a evita răspândirea noului coronavirus

Şoferii din Michigan protestează faţă de restricţiile impuse de conducerea statului pentru a evita răspândirea noului coronavirus

Numit „Operaţiunea Gridlock” şi organizat de Coaliţia Conservatorilor din Michigan, protestul a blocat centrul oraşului Lansing, în timp ce demonstranţii au fluturat steagurile americane şi au purtat pancarte prin care cereau redeschiderea economiei satului.

Măsurile de blocare sunt menite să reducă răspândirea focarului de coronavirus, dar contestatarii o critică pe guvernatorul Gretchen Whitmer şi susţin că a luat măsuri mult mai pre drastice, în timp ce alte state americane sunt mult mai relaxate.

Whitmer a anunţat în weekend o extindere a restricţiilor şi a impus inclusiv interzicerea locuitorilor de a-şi vizita familia sau prietenii cu excepţii cazurilor în care este nevoie de îngrijiri, interzicerea întâlnirilor publice şi private, indiferent de dimensiunea acestora, şi restricţii privind afacerile care pot fi ţinute în continuare funcţionale.

Michigan are al patrulea cel mai mare număr de cazuri confirmate de COVID-19 în Statele Unite, cu 27.000 de persoane infectate.

Noile restricţii sunt în vigoare până pe 1 mai şi a atras rapid critici din partea republicanilor conservatori din stat.

„Carantina este atunci când restricţionaţi circulaţia persoanelor bolnave. Tirania este atunci când restricţionaţi mişcarea oamenilor sănătoşi ", a declarat Meshawn Maddock, unul dintre organizatori protestulu „Operaţiunii Gridlock", citat de Fox News.

„Operaţiunea Gridlock” este doar una dintre o serie de demonstraţii organizate în toată ţara de americanii nemulţumiţi de restricţiile care îi obligă să stea la domiciliu pe fondul pandemiei.

Până miercuri seara, Statele Unite sunt ţara cu cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Peste 640.000 de persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 şi peste 28.000 au murit.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici