Şomajul din Germania a crescut în mai de patru ori mai puternic faţă de estimări

Şomajul din Germania a crescut în luna mai de peste patru ori mai puternic decât anticipau analiştii, numărul şomerilor urcând la aproape 3 milioane, cea mai mare economie europeană resimţind efectele unei ierni mai lungi şi ale crizei din zona euro.

298 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Germania a crescut în mai de patru ori mai puternic faţă de estimări

Şomajul din Germania a crescut în mai de patru ori mai puternic faţă de estimări (Imagine: Shutterstock)

Numărul şomerilor din Germania a crescut în mai pentru cea de-a patra lună consecutiv, cu 21.000, la 2,96 milioane, potrivit datelor ajustate sezonier prezentate miercuri de autorităţile germane.

Rata şomajului s-a menţinut la 6,9%, aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica o creştere a numărului de şomeri cu numai 5.000 de persoane.

Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut cu numai 0,1% în primul trimestru, după o contracţie de 0,7% în ultimele trei luni ale anului trecut, transmite Bloomberg.

Zona euro, principala piaţă de export a Germaniei, trece printr-o recesiune prelungită pe fondul crizei financiare.

Cu toate acestea, încrederea din mediul de afaceri a crescut în Germania în luna mai pentru prima dată din februarie, iar indicele încrederii consumatorilor va atinge în iunie cel mai ridicat nivel din 2007, anticipează GfK.

Producţia din sectorul construcţiilor a scăzut în Germania cu 2,1% în primul trimestru, iar exporturile au înregistrat un declin de 1,8%.

Marile companii germane şi-au redus estimările privind veniturile şi profitul în ultima perioadă, acuzând în principal dificultăţile din Europa.

Banca Centrală Europeană a redus dobânda de politică monetară la 0,5%, un nou minim istoric, iar preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a afirmat că BCE este pregătită să scadă din nou dobânda cheie dacă va fi necesar.

Economia zonei euro a scăzut cu 0,2% în primele trei luni din acest an, marcând cel de-al şaselea trimestru consecutiv de contracţie.

Cheltuielile de consum ale populaţiei au urcat în Germania cu 0,8% în primul trimestru, iar Bundesbank anticipează că activitatea economică va accelera în continuare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici