Sri Lanka: Sute de morţi în cea mai mare epidemie de febră denga din istoria ţării

Aproximativ 300 de persoane au murit până acum în Sri Lanka în cea mai mare epidemie de febră denga din istoria ţării, informează Reuters.

2940 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka: Sute de morţi în cea mai mare epidemie de febră denga din istoria ţării

Sri Lanka: Sute de morţi în cea mai mare epidemie de febră denga din istoria ţării

Ministerul Sănătăţii de la Colombo afirmă că virusul febrei denga, transmis de ţânţari, a infectat anul acesta peste 100 000 de persoane, aproape de două ori mai mulţi decât în 2016, iar 296 de persoane au murit de la începutul anului 2017. Pacienţii continuă să se prezinte la spitalele supraaglomerate, mai ales în vestul ţării, regiunea cea mai afectată de epidemie.

Autorităţile dau vina pe recentele ploi musonice şi inundaţiile care au cuprins întregul ţării. În sezonul musonului, din iunie până în septembrie, febra denga se răspândeşte mai rapid, din cauză că umezeala favorizează înmulţirea ţânţarilor.

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a decis acordarea de asistenţă de urgenţă pentru Sri Lanka. Aceasta a pus la dispoziţie fonduri pentru ajutoare de urgenţă pentru 307 000 de oameni, în provinciile lovite cel mai greu: Colombo, Gampaha şi Kalutara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici