Statele Unite acuză Rusia că vrea să preia controlul asupra instituţiilor guvernamentale din Ucraina

Administraţia Joseph Biden acuză Rusia că recrutează actuali şi foşti oficiali guvernamentali ucraineni în încercarea de a prelua controlul asupra instituţiilor guvernamentale ucrainene, iar Washingtonul a sancţionat persoane implicate în aceste activităţi, informează CNN.

3900 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Rusia că vrea să preia controlul asupra instituţiilor guvernamentale din Ucraina

Sursa foto: Hepta

"Rusia le-a ordonat serviciilor secrete să recruteze actuali şi foşti oficiali guvernamentali ucraineni pentru a pregăti preluarea controlului asupra Guvernului Ucrainei şi a infrastructurii esenţiale cu o forţă de ocupaţie rusă", a anunţat joi Departamentul american al Trezoreriei.

Instituţia a sancţionat patru actuali şi foşti oficiali ucraineni acuzaţi de colaborare cu Rusia pentru destabilizarea Ucrainei. "Au avut diverse roluri, în cadrul campaniei globale de influenţă a Rusiei în scopul destabilizării naţiunilor suverane pentru a fi susţinute obiectivele politice ale Kremlinului", precizează Departamentul Trezoreriei de la Washington. Instituţia subliniază că decizia de acum este "separată şi distinctă" de "gama largă de măsuri cu impact" pe care Washingtonul este pregătit să le adopte dacă Rusia atacă Ucraina.

"Sancţiunile sunt în conformitate cu alte acţiuni pe care le-am aplicat pentru a contracara campaniile ruse în scopul dezinformării. Statele Unite vor continua să ia măsuri, inclusiv prin acţiuni precum cea de astăzi, şi în parteneriat cu Guvernul ucrainean, pentru a identifica, a expune şi a întrerupe eforturile ruse în scopul destabilizării Ucrainei", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Moscova susţine că nu pregăteşte niciun atac, denunţând însă intensificarea activităţilor militare NATO şi intenţiile de extindere spre est. Rusia solicită garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici