Staţiuni montane din Europa, îngropate sub zăpadă. Mii de turişti, izolaţi din cauza ninsorilor

Mai multe staţiuni turistice de schi din Europa sunt izolate din cauza ninsorilor abundente care au făcut impracticabile drumurile, căile ferate şi aeroporturile.

520 afișări
Imaginea articolului Staţiuni montane din Europa, îngropate sub zăpadă. Mii de turişti, izolaţi din cauza ninsorilor

Staţiuni montane din Europa, îngropate sub zăpadă. Mii de turişti, izolaţi din cauza ninsorilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În Alpi, peste 1.000 de turişti britanici au fost izolaţi în oraşul austriac Ischgl după ce un strat de trei metri de zăpadă s-a depus în doar 48 de ore. Acestora li se adaugă cei din staţiunile Galtur, St Anton şi Arlberg, informează Daily Mail în ediţia online.

Cele mai afectate regiuni sunt vestul Austriei şi sudul Elveţiei, unde au fost ninsori caracterizate ca fiind "o dată la zece ani".

Vânturile alpine şi cantităţile impresionante de zăpadă căzută au atras atenţia Comisiei pentru Avalanşe, aceasta monitorizând situaţia.

Aproximativ 76.000 de gospodării, hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă din Alpi s-au confruntat cu întreruperi de curent electric cauzate de viscol şi avalanşe.

"Această iarnă a trecut de la 0 la 100", a declarat directorul unei staţiuni montane, referindu-se la faptul că în urmă cu câteva săptămâni vremea era călduroasă pentru această perioadă a anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici