Statul grec va înceta să mai achite 40.000 de pensii primite pe nedrept

Grecia a identificat 40.000 de pensii primite pe nedrept pe care va înceta să le mai achite, a anunţat miercuri ministrul Muncii, în momentul în care Guvernul se străduieşte să limiteze cheltuielile care au condus ţara în pragul falimentului.

200 afișări
Imaginea articolului Statul grec va înceta să mai achite 40.000 de pensii primite pe nedrept

Statul grec va înceta să mai achite 40.000 de pensii primite pe nedrept (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Ministrul George Koutromanis a avertizat de asemenea că pensionarii care primesc pensiile în mod corect ar putea suferi noi reduceri ale sumelor acordate, deşi acestea au mai fost tăiate cu 40 la sută în ultimii doi ani, dacă Grecia nu reuşeşte să iasă din recesiunea care o afectează pentru al cincilea an consecutiv.

"Dacă recesiunea continuă în 2013, 2014 şi 2015, nu trebuie să ne aşteptăm să avem acelaşi nivel al salariilor şi pensiilor", a declarat ministrul în Parlament, citat de agenţia de presă semioficială Ana.

Ministerul grec de Finanţe anunţase marţi că va verifica pensiile foştilor funcţionari publici pentru a-şi actualiza listele şi a identifica eventuale fraude.

Această operaţiune intervine după scandaluri care au ilustrat deficienţele administraţiei elene, care au condus la achitarea pensiilor unor persoane decedate.

Pe de altă parte, trei angajaţi ai principalului fond privat de pensii, Ika, au fost arestaţi miercuri. Potrivit poliţiei, aceste persoane sunt suspectate că au profitat de pe urma poziţiei lor pentru a obţine câştiguri personale dar şi pentru apropiaţi ai lor.

De exemplu, o femeie care nu are copii a primit indemnizaţii pentru două naşteri, potrivit presei elene.

Prejudiciul pentru Ika este evaluat la şase milioane de euro pe opt ani, a afirmat poliţia, precizând că o percheziţie la un suspect a permis descoperirea a 960.000 de euro în numerar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici