STUDIU - Inteligenţa Artificială provoacă anxietate multor oameni

  • „Eşti îngrijorat că AI vă va lua locul de muncă sau chiar viaţa? Nu eşti singurul care se teme", transmite BBC.
  • O mamă:„Folosesc ChatGPT pentru a scrie poveşti pentru copilul meu de 5 ani. Este distractiv, inovator şi face ora de culcare mai puţin stresantă".
  • Editor: „Am folosit AI pentru a-mi crea fotografii profesionale, iar rezultatele au fost fie grozave, fie amuzante".
  • Dezvoltator: „Am făcut mii de dolari cu ajutorul ChatGPT pentru a crea o extensie la Chrome. Primii bani au venit după 10 ore de muncă".
1792 afișări
Imaginea articolului STUDIU - Inteligenţa Artificială provoacă anxietate multor oameni

Imagine generată de Bing AI/DALL-E cu scene dintr-un film de groază cu roboţi

„Sunt uimită de cât de repede a devenit ChatGPT atât de sofisticat”, a declarat Claire pentru BBC  o lucrătoare din domeniul PR. 

„Dă-i câţiva ani în plus şi îmi pot imagina cu siguranţă o lume în care un bot îşi face treaba la fel de bine pe cât pot eu”, a adăugat ea. „Urăsc să mă gândesc ce ar putea însemna asta pentru capacitatea mea de lucru”.

„Cred că mulţi oameni creativi sunt preocupaţi”, a declarat pentru BBC Alys Marshall, un copywriter din Bristol, Marea Britanie.

Cu toţii sperăm doar că clienţii noştri ne vor recunoaşte valorile şi vor alege autenticitatea unui om în detrimentul preţului şi confortului instrumentelor AI”.

Dezvoltatorii chinezi de jocuri video sunt deja scoşi din muncă de AI, în timp ce o serie de editori au început deja să experimenteze prin a redacta articole. 

Goldman Sachs a prezis că inteligenţa artificială poate automatiza 300 de milioane de  locuri de muncă, echivalentul populaţiei Statelor Unite ale Americii. 

„Este normal să simţim anxietate cu privire la impactul AI, deoarece evoluţia sa este fluidă şi există mulţi factori necunoscuţi”, a declarat Carolyn Montrose, lector la Universitatea Columbia, pentru BBC .

Montrose crede, de asemenea, că anxietatea este o alegere, iar orice lucrător îngrijorat de acolo ar trebui „să aleagă să se simtă îngrijorat de AI sau să fie împuternicit să înveţe despre ea şi să o folosească în avantajul său”.

De exemplu, potrivit Wall Street, Ihor Stefurak a realizat o extensie pentru Chrome cu ajutorul lui ChatGPT şi a câştigat mii de dolari după doar 10 ore de muncă. 

Pentru Insider, o mamă susţine că foloseşte ChatGPT să-i scrie poveşti pentru copilul ei de 5 ani, iar un editor foloseşte Try it on.ai  pentru a crea fotografii uimitoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici