SUA pledează pentru cooperare cu Europa pentru soluţionarea crizei refugiaţilor

Statele Unite, care sunt supuse presiunilor pentru a depune mai multe eforturi în vederea gestionării crizei refugiaţilor, au făcut apel la Europa să coopereze pentru a ajunge la o soluţie, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

184 afișări
Imaginea articolului SUA pledează pentru cooperare cu Europa pentru soluţionarea crizei refugiaţilor

SUA pledează pentru cooperare cu Europa pentru soluţionarea crizei refugiaţilor (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

"Va fi nevoie de cooperare cu toate statele europene şi Statele Unite şi comunitatea internaţională pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă, că toţi sunt trataţi cu omenie şi de asemenea trebuie să ne confruntăm cu sursa problemei, respectiv criza în desfăşurare în Siria", a declarat preşedintele american, Barack Obama, în urma discuţiilor avute cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Obama a subliniat de asemenea că Statele Unite vor accepta mai mulţi imigranţi sirieni, după ce săptămâna trecută a anunţat că cel puţin 10.000 de sirieni vor fi primiţi pe teritoriul american începând de luna viitoare.

Secretarul de Stat american, John Kerry, va călători la Londra la sfârşitul săptămânii, pentru a discuta despre criza refugiaţilor şi conflictul din Siria cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici