SUA şi Israelul şi-au pierdut dreptul de vot la UNESCO

Statele Unite şi Israelul au pierdut automat, vineri, dreptul de vot la UNESCO deoarece nu au prezentat niciun angajament privind contribuţia lor financiară către această organizaţie, a declarat o sursă din cadrul agenţiei ONU.

148 afișări
Imaginea articolului SUA şi Israelul şi-au pierdut dreptul de vot la UNESCO

SUA şi Israelul şi-au pierdut dreptul de vot la UNESCO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe lista ţărilor care vor pierde dreptul de vot se vor afla Statele Unite şi Israelul", a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului.

Cele două ţări "nu au prezentat documentaţia necesară în această dimineaţă pentru a evita pierderea dreptului de vot", a adăugat sursa citată. Acestea au încetat să îşi mai achite contribuţia după primirea Palestinei, la 31 octombrie 2011, în cadrul UNESCO.

Retragerea Statelor Unite a provocat o mare criză financiară în cadrul organizaţiei, care a trebuit să gestioneze o reducere cu 22 la sută a bugetului său, care a trecut de la 653 la 507 milioane de dolari.

Pentru a respecta acest buget, aproximativ 300 de persoane riscă să îşi piardă locul de muncă. Agenţia ONU avea 1.200 de angajaţi la sediul din Paris în 2012 şi alţi 900 în lume.

În pofida acestor dificultăţi, directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, de naţionalitate bulgară, a reuşit să strângă 75 de milioane de dolari pentru a face faţă acestei crize şi a fost realeasă la începutul lui octombrie.

"Lista ţărilor care nu vor mai avea drept de vot va fi anunţată probabil mâine (sâmbătă), în şedinţă plenară", a precizat aceeaşi sursă din cadrul UNESCO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici