SUA şi Japonia îndeamnă să nu se amplaseze arme nucleare în spaţiu. Vizată e Rusia

Statele Unite şi Japonia au propus luni o rezoluţie Consiliului de Securitate al ONU care să sublinieze că naţiunile ar trebui să respecte un tratat care interzice amplasarea de arme nucleare în spaţiu, un mesaj care pare să vizeze Rusia.

657 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia îndeamnă să nu se amplaseze arme nucleare în spaţiu. Vizată e Rusia

SUA şi Japonia îndeamnă să nu se amplaseze arme nucleare în spaţiu. Vizată e Rusia

Washingtonul crede că Moscova dezvoltă o armă nucleară antisatelit în spaţiu, a cărei detonare ar putea provoca ravagii prin întreruperea a tot ceea ce înseamnă comunicaţii, notează Reuters..

Rusia, parte a Tratatului privind spaţiul cosmic din 1967, care interzice plasarea "pe orbita Pământului a oricăror obiecte purtătoare de arme nucleare sau de orice alt tip de arme de distrugere în masă", a arătat anterior că se opune amplasării de arme nucleare în spaţiu.

Lansarea unei arme nucleare pe orbită este interzisă de tratat. Dezvoltarea unei arme nucleare nu este însă interzisă, relevă sursa citată.

În rezoluţia lor, Statele Unite, singura ţară care a folosit o armă nucleară în război, şi Japonia, singura naţiune atacată cu o astfel de armă, au îndemnat statele obligate prin tratat să nu plaseze astfel de arme în spaţiu şi nici să le dezvolte.

Un semnal public că Washingtonul crede că Moscova lucrează la o astfel de armă a fost comentariul unui purtător de cuvânt al Casei Albe din 15 februarie. Un comentariu potrivit căruia Rusia dezvoltă o astfel de armă spaţială..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici