SUA susţin poporul ucrainean, "care îşi vede viitorul în Europa"

Statele Unite susţin poporul ucrainean, "care îşi vede viitorul în Europa", a declarat joi, la Kiev, adjunctul secretarului de Stat american însărcinat cu Afaceri Europene şi Asiatice Victoria Nuland, în cadrul reuniunii OSCE.

233 afișări
Imaginea articolului SUA susţin poporul ucrainean, "care îşi vede viitorul în Europa"

SUA susţin poporul ucrainean, "care îşi vede viitorul în Europa" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem alături de poporul ucrainean care-şi vede viitorul în Europa", a declarat Nuland, în contextul în care Ucraina este scena unei mişcări de contestare fără precedent, în urma refuzului Guvernului de a parafa un acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE).

"Este momentul ca Ucraina să răspundă aspiraţiilor poporului (...) sau să îl dezamăgească", a adăugat ea, avertizând cu privire la riscurile "haosului şi violenţelor".

"Îndemnăm Guvernul ucrainean să asculte vocea poporului său, care vrea să trăiească în libertate", a continuat ea.

"Statele Unite vor susţine şi vor coopera cu o Ucraină care este pe această cale", a insistat ea.

John Kerry, şeful diplomaţiei americane, şi-a anulat participarea la reuniunea OSCE la nivel de miniştri. Însă, în cursul vizitei pe care a efectuat-o miercuri în Republica Moldova, el şi-a exprimat susţinerea faţă de opoziţia ucraineană, declarând că este necesar ca ucrainenii să aibă "posibilitatea să-şi aleagă viitorul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici