SUA, ţinta unui important atac informatic

Statele Unite sunt ţinta unui important atac cibernetic care îi pune în pericol competitivitatea economică, conchide un raport al National Intelligence Estimate (NIE).

347 afișări
Imaginea articolului SUA, ţinta unui important atac informatic

SUA, ţinta unui important atac informatic - presă

Raportul, clasat secret şi provenind de la diverse servicii americane de informaţii, menţionează în primul rând China, scrie The Washington Post citând oficiali care au solicitat protecţia anonimatului. Aceasta este cea mai agresivă ţară care încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale instituţiilor şi companiilor americane cu scopul de a accesa date care să îi permită să obţină un avans în domeniul economic.

Potrivit documentului NIE, companii cu legături în domeniile energiei, aerospaţial şi automobilelor sunt cele mai frecvent vizate de atacuri informatice.

Pagubele cauzate de aceste atacuri sunt estimate la zeci de miliarde de dolari de către experţi externi, continuă ziarul.

National Intelligence Estimate citează alte trei ţări aflate la originea atacurilor cibernetice împotriva Statelor Unite, şi anume Rusia, Israelul şi Franţa. Cu toate acestea, spionajul informatic al acestor ţări este considerat ca slab în comparaţie cu eforturile Chinei.

În faţa acestei situaţii, administraţia preşedintelui Barack Obama încearcă să respingă atacurile acestor ţări, depunând plângeri oficiale, expulzând personal diplomatic, restrângând acordarea de vize şi formulând reclamaţii la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), precizează WP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici