SUA vor să crească preţul vizelor pentru imigranţi

Costurile administrative pentru persoanele care vor să imigreze în Statele Unite riscă să crească în medie cu 10 la sută, potrivit unei propuneri a serviciilor de imigraţie americane (USCIS), prezentată miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.

244 afișări
Imaginea articolului SUA vor să crească preţul vizelor pentru imigranţi

SUA vor să crească preţul vizelor pentru imigranţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi creşterea cheltuielilor administrative pentru obţinerea vizelor nu este în medie decât de 10 la sută, potrivit organismului, unele costuri riscă să crească în mod considerabil. Propunerea prevede în special obţinerea unui preţ de 165 de dolari pentru o viză de imigraţie, necesară oricărei persoane care vrea să se instaleze permanent în Statele Unite şi care în prezent este gratuită, a precizat directorul USCIS, Alejandro Mayorkas.

Costul unei vize pentru un muncitor străin chemat de o companie americană ar putea depăşi 475-580 de dolari, potrivit acestei propuneri supuse unei dezbateri publice timp de 45 de zile, începând de miercuri. La încheierea dezbaterii, USCIS va anunţa definitiv noile tarife.

Costul pentru o persoană care vrea să obţină naţionalitate americană va rămâne neschimbat, la 595 de dolari, potrivit documentului.

Însă, echivalarea diplomei de chirurg, care până în prezent era gratuită, ar putea să coste de acum 615 dolari.

USCIS a justificat această creştere de tarife prin costurile administrative mari. Instituţia, care s-a autofinanţat în proporţie de 90 la sută prin intermediul vizelor şi al permiselor pe care le atribuie, se confruntă cu un deficit de 200 de milioane de dolari, pe care intenţionează să îl acopere din noile tarife, explică Alejandro Mayorkas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici