Sunak spune că există lucruri neterminate în legătură cu Brexit. Regatul Unit este aproape de un acord cu Uniunea Europeană în privinţa Irlandei de Nord

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat că "dă totul" pentru a ajunge la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană privind acordurile comerciale ale Irlandei de Nord.

462 afișări
Imaginea articolului Sunak spune că există lucruri neterminate în legătură cu Brexit. Regatul Unit este aproape de un acord cu Uniunea Europeană în privinţa Irlandei de Nord

"Există afaceri neterminate în legătură cu Brexit şi vreau să duc treaba la bun sfârşit", a declarat Sunak într-un interviu acordat ziarului The Sunday Times.

Sunak a spus că va încerca să rezolve preocupările Partidului Democratic Unionist (DUP), care este îngrijorat de faptul că UE îşi păstrează influenţa asupra Irlandei de Nord, conform Reuters.

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a declarat anterior că Marea Britanie şi UE avansează şi că un acord este posibil, dar nu garantat, în zilele următoare.

The Sunday Times a declarat că un anunţ este aşteptat luni, dată la care parlamentarii din Partidul Conservator al lui Rishi Sunak au fost anunţaţi să fie prezenţi în parlament.

Premierul Marii Britanii a declarat că speră într-un rezultat pozitiv al discuţiilor şi a precizat că îşi va petrece weekendul încercând să le finalizeze.

Sunak, într-o aluzie la îngrijorările DUP, a declarat că acordul de pace din Vinerea Mare pentru Irlanda de Nord a fost dezechilibrat de acordul Brexit pentru regulile comerciale ale provinciei.

DUP a împiedicat adunarea Irlandei de Nord să funcţioneze în semn de protest faţă de aceste reguli.

"Dacă vrem să restabilim instituţiile de împărţire a puterii în Irlanda de Nord, ceea ce îmi doresc foarte mult şi cred că asta este ceea ce oamenii au nevoie şi merită, atunci trebuie să rezolvăm problemele protocolului", a declarat Sunak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici