Suspectul atacului din Noua Zeelandă a fost obligat să efectueze teste de sănătate mintală

Australianul acuzat că a ucis 50 de persoane în atacurile armate de luna trecută asupra a două moschei din oraşul Christchurch, Noua Zeelandă, a fost obligat vineri să efectueze teste de sănătate mintală, relatează BBC.

522 afișări
Imaginea articolului Suspectul atacului din Noua Zeelandă a fost obligat să efectueze teste de sănătate mintală

Suspectul atacului din Noua Zeelandă a fost obligat să efectueze teste de sănătate mintală

Australianul Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, va fi examinat de un grup de experţi pentru a determina dacă ar va fi apt pentru a fi judecat sau nu, a declarat judecătorul înaltei instanţe, Cameron Mander.

Tarrant a fost mutat în singura închisoare de maximă securitate din Auckland, Noua Zeelandă, şi a apărut în faţa instanţei din Christchurch printr-o legătură video.

Bărbatul acuzat că a ucis 50 de musulmani în atacurile din Christchurch va înfrunta 50 de acuzaţii de crimă şi 39 de tentative de crimă, a anunţat joi poliţia din Noua Zeelandă.

Atentatul din 15 martie a fost cel mai grav masacru comis de către un singur atacator în Noua Zeelandă.

Tarrant a fost a fost arestat preventiv până la data de 14 iunie.

Judecătorul Cameron Mander a spus că dacă suspectul va putea fi judecat sau nu va depinde de evaluarea sănătăţii sale mintale şi de "orice alte evoluţii".

Experţii juridici au declarat că doi experţi în materie de sănătate mintală îl vor evalua probabil pe Tarrant, în timp ce poliţia, care nu a exclus acuzaţii suplimentare, va continua să investigheze cazul.

Oficialii închisorii spun că Tarrant este supravegheat 24 de ore, fără acces la mass-media, potrivit ştirilor.

Acesta a apărut prin videoconferinţă cu cătuşe şi aşezat, purtând un tricou de închisoare gri. El a ascultat calm în timpul şedinţei, care a durat aproximativ 20 de minute.

Aproximativ 20 de membri ai familiior victimelor şi unii supravieţuitori ai atacurilor au fost prezenţi în sala de judecată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici