Sute de muncitori s-au îmbolnăvit într-o fabrică textilă din Bangladesh: "Noi credem că apa a fost otrăvită sau contaminată"

Sute de muncitori ai unei fabrici textile din Bangladesh s-au îmbolnăvit miercuri, după ce au băut apă la locul de muncă, au anunţat surse din cadrul poliţiei şi din sectorul industrial.

91 afișări
Imaginea articolului Sute de muncitori s-au îmbolnăvit într-o fabrică textilă din Bangladesh: "Noi credem că apa a fost otrăvită sau contaminată"

Sute de muncitori s-au îmbolnăvit într-o fabrică textilă din Bangladesh: "Noi credem că apa a fost otrăvită sau contaminată" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Noi credem că apa din fabrica Starlight Sweaters a fost otrăvită sau contaminată", a declarat pentru AFP un poliţist responsabil de sectorul industrial, Mahfuzur Rahman.

Numeroşi muncitori ai fabricii de la Gazipur, la periferia capitalei Bangladeshului, Dhaka, au fost spitalizaţi, deoarece prezentau vărsături.

Un responsabil administrativ al fabricii, Based Ali, a anunţat pentru AFP că aproximativ 600 de muncitori ar fi afectaţi.

Industria textilă a Bangladeshului, un pilon al economiei acestei ţări, a fost îndoliată, în aprilie, de prăbuşirea unui imobil, care s-a soldat cu 1.129 de morţi.

Acest accident industial, cel mai grav din istoria Bangladeshului, a evidenţiat condiţiile de muncă şi de securitate precare ale muncitorilor care lucrează în ritmuri infernale pentru mărci occidentale de îmbrăcăminte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici