Szijjarto şi Mitov: Propunerea CE de a sancţiona statele ce resping cotele obligatorii, inacceptabilă

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, şi omologul său bulgar, Daniel Mitov, au convenit asupra faptului că propunerea CE de a sancţiona statele care resping cotele obligatorii de imigranţi este "inacceptabilă" şi că acesteia nu trebuie să i se permită să încalce suveranitatea acestor ţări.

936 afișări
Imaginea articolului Szijjarto şi Mitov: Propunerea CE de a sancţiona statele ce resping cotele obligatorii, inacceptabilă

Szijjarto şi Mitov: Propunerea CE de a sancţiona statele ce resping cotele obligatorii, inacceptabilă (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ făcut de Ministerul ungar de Externe, cei doi oficiali s-au întâlnit miercuri la Sofia cu ocazia reuniunii Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei.

Ei au discutat, printre altele, despre propunerea Comisiei Europene (CE) privind sistemul de cote obligatorii şi despre planul de acţiune propus de Guvernul ungar pentru a proteja Europa de valul de imigranţi, intitulat "Schengen 2.0", relatează MTI.

Aceştia au mai convenit asupra faptului că instituţiei europene nu trebuie să i se permită să diminueze puterea statelor membre şi că protejarea graniţelor externe ale UE trebuie să fie prioritară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici