Talibanii nu pot cuceri provincia Panjshir. Oficialii explică eşecul operaţiunilor

  • Talibanii nu au reuşit să cucerească tot Afganistanul
  • Provincia Panjshir este o importantă zonă strategică
  • Rebelii şi-au organizat rezistenţa în această zonă şi pregătesc contra-ofensiva
1753 afișări
Imaginea articolului Talibanii nu pot cuceri provincia Panjshir. Oficialii explică eşecul operaţiunilor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ali Maisam Nazary este directorul relaţiilor externe pentru Frontul Naţional de Rezistenţă din Afganistan (NRF), o alianţă militară anti-talibană care a înfiinţat recent un guvern paralel ca răspuns la preluarea puterii de către talibani. Nazary susţine că noii conducători ai ţării „nu sunt victorioşi” în provincia Panjshir din nord-estul Afganistanului şi că „rezistenţa continuă” în ciuda propagandei talibane, care a omis să admită că NRF controlează de fapt „mai mult de jumătate” din teritoriul provinciei.

Ahmad Massoud, liderul NRF se află încă în ţară şi nu intenţionează să părăsească Afganistanul până când nu va obţine eliberarea poporului şi victoria în faţa forţelor talibane. Acesta este fiul legendarului strateg militar şi fost ministru al apărării, Ahmad Shah Massoud.

„Talibanii nu pot reprezenta poporul din Afganistan şi oamenii din Afganistan nu vor ca talibanii să-i reprezinte”, a concluzionat Nazary pentru FRANCE 24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici