Ţara Galilor critică abordarea Guvernului May şi cere menţinerea accesului Marii Britanii pe piaţa UE. Premierul Jones: Niciun "politician întreg la minte" nu îşi poate dori un Brexit dur

Premierul Ţării Galilor, Carwyn Jones, a pledat, luni, pentru rămânerea Marii Britanii în piaţa unică a Uniunii Europene, denunţând lipsa de cooperare a Guvernului Theresa May şi avertizând că niciun "politician întreg la minte" nu îşi poate dori un Brexit dur, relatează site-ul Politico.eu.

2721 afișări
Imaginea articolului Ţara Galilor critică abordarea Guvernului May şi cere menţinerea accesului Marii Britanii pe piaţa UE. Premierul Jones: Niciun "politician întreg la minte" nu îşi poate dori un Brexit dur

"Nouăzeci la sută dintre exporturile noastre de alimente şi băuturi merg pe piaţa unică europeană. Pentru orice politician raţional şi întreg la mine, sugestiile ca majorările taxelor nu sunt o problemă - adică îngreunarea accesului fermierilor noştri pe acea piaţă - sunt o nebunie", a afirmat Carwyn Jones într-un interviu acordat postului BBC Radio 4.

Carwyn Jones a denunţat abordarea Guvernului Theresa May, acuzând că nu se consultă cu autorităţile din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord în negocierile pe tema Brexit.

"Ieşirea din piaţa comunitară ar însemna pierderea accesului la una dintre cele mai mari pieţe din lume, o piaţă care este foarte apropiată de noi. Dacă nu vom avea acces la piaţa UE, va trebui să căutăm modalităţi de a avea", a subliniat el.

Guvernul Theresa May este criticat pentru abordarea în negocierile cu Bruxellesul, în contextul riscului producerii unui aşa-numit "Brexit dur", prin care Marea Britanie va pierde accesul pe piaţa comunitară.

După ce majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în iunie 2016 în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană, liderii din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor au semnalat dorinţa de a rămâne în Blocul comunitar, generând temeri privind destrămarea Marii Britanii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici