Israelul înlocuieşte detectoarele de metale de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Guvernul israelian a anunţat marţi că va înlocui detectoarele de metale instalate pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim cu măsuri mai discrete de securitate, potrivit Reuters.

1296 afișări
Imaginea articolului Israelul înlocuieşte detectoarele de metale de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Israelul înlocuieşte detectoarele de metale de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Israelul instalase anterior detectoare de metale la situl din centrul vechi al Ierusalimului, unde se găseşte moscheea al-Aqsa, considerat loc sacru atât de musulmani cât şi de evrei, aceştia din urmă numindu-l Muntele Templului.

Pe data de 14 iulie, trei arabi israelieni au ucis cu focuri de armă doi poliţişti, apoi au fost doborâţi la rândul lor de forţele de securitate. Ca reacţie, Israelul a interzis accesul pe Esplanadă timp de două zile, apoi a luat măsuri sporite de securitate care au provocat reacţia violentă a palestinienilor, precum şi manifestaţii de protest şi reacţii politice în mai multe state arabe.

Escaladarea tensiunilor şi moartea a trei israelieni şi a patru palestinieni în cadrul violenţelor de vineri şi sâmbătă au determinat Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite să convoace o întâlnire pentru a căuta modalităţi de calmare a situaţiei.

Cabinetul condus de premierul Benjamin Netanyahu a luat decizia de a renunţa la detectoarele de metale, în cadrul unei şedinţe de luni, care a dura câteva ore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici