Cehia: măsuri suplimentare de securitate pe aeroporturile internaţionale

Guvernul ceh a aprobat, luni, introducerea unor sisteme de identificare a numerelor de înmatriculare ale vehiculelor şi a trăsăturilor faciale la aeroporturile internaţionale din provincie, informează agenţia de ştiri Xinhua.

477 afișări
Imaginea articolului Cehia: măsuri suplimentare de securitate pe aeroporturile internaţionale

Cehia: măsuri suplimentare de securitate pe aeroporturile internaţionale

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că noile măsuri de securitate vor costa aproximativ 25 de milioane de euro. Fondurile necesare vor fi asigurate de guvern, iar sistemele vor fi funcţionale înainte de sfârşitul anului 2020.

Potrivit ministerului de Interne, aeroporturile internaţionale din Karlovy Vary, Brno, Ostrava şi Pardubice nu au în prezent sisteme de securitate suficient de bine integrate, au o capacitate redusă de control al obiectelor periculoase şi al substanţelor chimice, nu sunt acoperite de detectoare de radiaţii şi prezintă deficienţe în privinţa accesului în zonele interzise publicului. Ministerul intenţionează să le aducă la acelaşi nivel cu aeroportul internaţional din Praga din punct de vedere al siguranţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici