Tensiuni crescute la graniţa dintre Belarus şi Ucraina, pe fondul temerilor unei noi ofensive ruse

  • Tensiunile cresc la graniţa dintre Ucraina şi Belarus, aliată Moscovei
  • Ucraina are o frontieră de 1.000 de kilometri cu Belarus
  • Ucrainenii au închis şi baricadat toate punctele de trecere a frontierei cu vecinii bieloruşi
10458 afișări
Imaginea articolului Tensiuni crescute la graniţa dintre Belarus şi Ucraina, pe fondul temerilor unei noi ofensive ruse

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele bielorus Alexandr Lukaşenko a respins în mod repetat speculaţiile conform cărora trupele sale s-ar alătura direct luptei de peste graniţă, dar în decembrie, Ucraina a avertizat că „nu exclude” o „provocare deliberată” din partea Rusiei.

Kievul a închis toate punctele de trecere a frontierei către Belarus, cu excepţia acceptării refugiaţilor ucraineni care doresc să se întoarcă în ţara lor de origine.

Rusia a folosit teritoriul Belarusului ca una dintre rampele sale de lansare pentru invazia Ucrainei în 2022. Exerciţiile militare comune din ultimul an dintre Belarus şi Rusia au contribuit la îngrijorarea că trupele bieloruse s-ar putea alătura armatei ruse în Ucraina.

La începutul acestei luni, Ministerul Apărării din Belarus a declarat că au încheiat un exerciţiu aerian comun de două săptămâni alături Rusia, care a avut loc în perioada 16 ianuarie şi 1 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici