Theresa May se întâlneşte cu liderii de afaceri din UE

Liderii mediului de afaceri din Uniunea Europeană se vor întâlni, luni, cu premierul britanic Theresa May pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la viitoarele relaţii comerciale după Brexit, relatează site-ul BBC News.

427 afișări
Imaginea articolului Theresa May se întâlneşte cu liderii de afaceri din UE

Theresa May se întâlneşte cu liderii de afaceri din UE

Experţi din grupuri precum CBI şi BusinessEurope vor sublinia necesitatea unei înţelegeri de tranziţie care să păstreze situaţia actuală a comerţului după Brexit. Aceştia vor îndemna guvernul de la Londra să clarifice relaţiile viitoare dintre Marea Britanie şi UE.

Theresa May va fi însoţită la discuţii de către Greg Clarke, ministrul Afacerilor, Energiei şi Strategiei Industriale, David Davis, ministrul pentru Brexit şi Stephen Barclay, secretar al Trezoreriei.

Mediul de afaceri va fi reprezentat de companii din Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Italia, Olanda, Irlanda, Suedia, Polonia, Republica Cehă şi Belgia.

Următoarea rundă de negocieri privind Brexit este programată pentru mijlocul lunii decembrie, dar există preocupări că discuţiile privind viitoarele relaţii comerciale ar putea eşua înainte de summitul UE din luna decembrie.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a avertizat că discuţiile privind un viitor acord comercial vor avea loc numai dacă Marea Britanie va clarifica mai întâi obligaţiile financiare faţă de Blocul comunitar. Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat că Londra este "pregătită şi dispusă" să se angajeze în discuţii cu Bruxellesul "cât de des şi cât de repede este nevoie".

Potrivit experţilor, liderii de afaceri îi vor transmite premierului britanic că aşteaptă să vadă progrese reale cu privire la un viitor acord de liber schimb, precum şi un acord de tranziţie până când acest lucru poate fi pus în aplicare. Companiile sunt îngrijorate de faptul că o perioadă de tranziţie care să menţină prevederile actuale va întârzia şi va împiedica încercările Marii Britanii de a încheia noi contracte independente.

În schimb, Theresa May este aşteptată să reitereze angajamentul Marii Britanii de a asigura o perioadă de implementare de aproximativ doi ani odată ce ţara va părăsi UE în martie 2019. De asemenea, ea le va cere liderilor economici opinia cu privire la modul în care Marea Britanie şi UE pot să prospere în continuare în privinţa industriei şi a dezvoltării economice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici