Tiruri intense de armament greu, în centrul oraşului Doneţk. Cel puţin 74 de civili au fost ucişi în trei zile în confruntările din regiune

Tiruri intense de armament greu au afectat joi mai multe clădiri din centrul oraşului ucrainean Doneţk, inclusiv o universitate şi sediul Parchetului ocupat de separatiştii proruşi.

1607 afișări
Imaginea articolului Tiruri intense de armament greu, în centrul oraşului Doneţk. Cel puţin 74 de civili au fost ucişi în trei zile în confruntările din regiune

Tiruri intense de armament greu, în centrul oraşului Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un obuz a căzut asupra Universităţii Politehnice, rănind un profesor. Un alt obuz a atins acoperişul Parchetului regional, ocupat de reprezentanţii "Republicii Populare Doneţk", autoproclamată.

Potrivit colaboratorilor universităţii, două persoane au fost ucise de aceste tiruri, un şofer şi o trecătoare.

O jurnalistă AFP a văzut două obuze rămase neexplodate în faţa unui centru comercial. Cartierul a fost încercuit de separatişti înarmaţi, care au precizat că alte două obuze au căzut asupra sediului poliţiei, de asemenea ocupat de rebeli.

Explozii puternice se auzeau la intervale regulate de timp. Primăria din Doneţk le-a cerut locuitorilor să nu iasă pe străzi, subliniind că se pot auzi "în toate cartierele oraşului explozii şi salve de armament greu".

Într-un raport de la sfârşitul lui iulie, ONU a acuzat separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene că folosesc "armament greu" în zonele locuite.

Cel puţin 74 de civili au fost ucişi în trei zile, în confruntările din regiunea Doneţk

Cel puţin 74 de civili au fost ucişi şi 116 răniţi, în decurs de trei zile, în luptele dintre rebelii proruşi şi armata ucraineană, în regiunea Doneţk, a anunţat joi Departamentul de sănătate al administraţiei regionale, citat de AFP.

"În ultimele trei zile, 74 de locuitori ai regiunii au fost ucişi şi 116 răniţi, din cauza luptelor", a precizat administraţia.

În total, 839 de persoane au fost ucise şi 1.623 rănite în regiunea Doneţk, de la începutul conflictului în estul Ucrainei, potrivit datelor administraţiei regionale.

Doneţk, bastion al insurgenţilor proruşi încercuit de armata ucraineană, a făcut obiectul unor tiruri intense de armament greu joi, care au provocat moartea a cel puţin două persoane.

În noaptea de miercuri spre joi, bombardamentele au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 11.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici