Tokyo raţionalizează livrările de electricitate: Întreruperi controlate de curent până la sfârşitul lui aprilie

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a început să efectueze întreruperi controlate ale furnizării de electricitate, măsurile urmând să se menţină cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie şi să afecteze transportul feroviar şi activităţile companiilor, relatează agenţia Kyodo în pagina online.

21 afișări
Imaginea articolului Tokyo raţionalizează livrările de electricitate: Întreruperi controlate de curent până la sfârşitul lui aprilie

Tokyo raţionalizează livrările de electricitate: Întreruperi controlate de curent până la sfârşitul lui aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primele zone care au fost supuse măsurilor au fost prefecturile Ibaraki, Shizuoka, Yamanashi şi Chiba, potrivit unui oficial TEPCO. Tokyo şi alte opt prefecturi au fost împărţite în cinci grupuri, fiecare urmând să înregistreze pene de curent controlate de trei până la şase ore, prin rotaţie, potrivit companiei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Yukio Edano, a criticat compania TEPCO, precizând că biroului premierului nu era corect informat în legătură cu o serie de măsuri, cum ar fi cele legate de zonele vizate de penele de curent.

Penele de curent controlate, care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie, vor afecta o mare parte din cei 45 de milioane de clienţi ai TEPCO, aflaţi în prefecturile Tokyo, Chiba, Gunma, Ibaraki, Kanagawa, Saitama, Tochigi, Yamanashi şi, parţial, Shizuoka.

Vor fi scutite de această raţionalizare zonele considerate centrale în Tokyo, unde se află ministere, ambasade, importante organisme publice, hoteluri sau sediile unor companii.

În acord cu planurile de suspendare a livrării de electricitate, operatorii feroviari şi-au redus mare parte din servicii începând de luni dimineaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici