Trafic perturbat în aeroporturile din Düsseldorf şi Koln

Traficul în aeroporturile din Düsseldorf (vest), al treilea cel mai important aeroport german, şi Koln-Bonn (vest) era perturbat vineri de o grevă a personalului din domeniul securităţii pentru a doua zi consecutiv.

184 afișări
Imaginea articolului Trafic perturbat în aeroporturile din Düsseldorf şi Koln

Trafic perturbat în aeroporturile din Düsseldorf şi Koln (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Düsseldorf, 80 de zboruri erau anulate, pentru moment, vineri, majoritatea aparţinând companiilor Air Berlin şi Lufthansa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al aeroportului, amintind că joi au fost anulate 50 zboruri.

Pe aeroportul Koln-Bonn, 28 de zboruri erau anulate, dintr-un total de 195 prevăzute, potrivit unui purtător de cuvânt. "Situaţia este, totuşi, un pic mai destinsă decât joi" în terminale, pentru că pasagerii, avertizaţi, şi-au luat măsuri de precauţie, spre deosebire de joi, când s-au trezit în această situaţie, a declarat el.

Personalul din domeniul securităţii, însărcinat cu controlul pasagerilor şi verificarea bagajelor de mână înaintea îmbarcării, a fost îndemnat să participe la grevă începând de joi, de către Sindicatul serviciilor Verdi, în cadrul unor negocieri salariale colective, reclamând o creştere a salariilor cu 30%. Angajatorii se opun unei creşteri salariale de această amploare.

"În prezent sunt 250 (de persoane) în grevă", a declarat Andrea Becker, reprezentanta pentru regiunea de vest a Germaniei a acestui sector de activitate în cadrul Sindicatului Verdi. Până la 400 de persoane urmează să participe la grevă vineri, apreciază ea, dintr-un total de aproximativ 2.000 de salariaţi angajaţi în domeniul securităţii pe cele două aeroporturi.

În decembrie, o grevă similară a personalului de securitate a antrenat anularea sau întârzierea unor zboruri pe mai multe aeroporturi germane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici