Tragedia Germanwings: Un medic a recomandat ca Andreas Lubitz să fie internat la psihiatrie, înainte de tragedia aviatică

Un medic a recomandat ca Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings care s-a prăbuşit în martie 2015 în sudul Alpilor francezi, să fie tratat într-un spital de psihiatrie cu două săptămâni înainte de catastrofa aviatică, potrivit unui raport final realizat de experţii aviaţiei civile din Franţa.

3793 afișări
Imaginea articolului Tragedia Germanwings: Un medic a recomandat ca Andreas Lubitz să fie internat la psihiatrie, înainte de tragedia aviatică

TragediacGermanwings: Un medic a recomandat ca Andreas Lubitz să fie internat la psihiatrie, înainte de tragedia aviatică

Potrivit Biroul de Anchetă şi Analiză pentru Securitatea aviaţiei civile (BEA) din Franţa, un medic a recomandat ca Andreas Lubitz să primească tratament într-un spital de psihiatrie, cu două săptămâni înainte ca acesta să prăbuşească avionul Germanwings în Alpii francezi, informează Le Figaro.

BEA a prezentat într-un raport informaţii potrivit cărora Andreas Lubitz a început să prezinte simptomele unei depresii psihotice în decembrie 2014, şi că a consultat mai mulţi medici în lunile care au urmat. Niciunul dintre aceştia nu a alertat autorităţile aeronautice sau angajatorul pilotului.

Raportul, făcut public în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în apropiere de Paris, confirmă faptul că prăbuşirea avionului a fost rezultatul unui act voluntar al copilotului german, Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice.

Experţii aviaţiei civile franceze au recomantat o intensificare a controlului medical la care sunt supuşi piloţii, în raportul final al anchetei privind prăbuşirea avionului Germanwings în sudul Alpilor francezi, în martie 2015, accident soldat cu moartea a 150 de persoane.

BEA recomandă "efectuarea unei analize regulate în ceea ce priveşte incapacităţile de zbor ale piloţilor, cauzate în special de probleme de ordin psihologic sau psihiatric".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici