TRAGEDIE FEROVIARĂ în Polonia: Cel puţin 16 morţi şi 60 de răniţi - VIDEO

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 60 au fost rănite, sâmbătă seara, în urma unei coliziuni frontale între două trenuri care se aflau pe aceeaşi cale ferată la Szczekociny, în sudul Poloniei, aceasta fiind cea mai gravă catastrofă feroviară din ţară de după 1990.

806 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE FEROVIARĂ în Polonia: Cel puţin 16 morţi şi 60 de răniţi - VIDEO

TRAGEDIE FEROVIARĂ în Polonia: Cel puţin 16 morţi şi 60 de răniţi - VIDEO

"Pot să confirm 16 morţi. Tocmai am scos o victimă dintre rămăşiţe. Nu putem exclude existenţa unor alte victime atât timp cât nu am verificat toate zonele", a declarat pentru AFP Pawel Fratczak, purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Cadavrul celei de-a 15-a victime, blocat între fiarele vagoanelor, a fost evacuat cu puţin timp înainte.

Autorităţile continuau, duminică, identificarea persoanelor decedate.

"Până în prezent am identificat şase victime ale catastrofei feroviare din Szczekociny, printre ele se află şi o femeie cu cetăţenie americană", a declarat Tomasz Ozimek de la Parchetul regional din Czestochowa, citat de agenţia PAP.

Cincizeci şi şase de persoane erau spitalizate duminică dimineaţă, iar una dintre ele se afla în stare gravă, potrivit celulei de criză care s-a reunit la nivelul regiunii Katowice (sud).

"Este cea mai mare catastrofă din ultimii mulţi ani", a comentat premierul polonez Donald Tusk, care a mers la faţa locului.

Preşedintele Bronislaw Komorowski a mers duminică dimineaţă la spitalul Sosnowiec (sud), unde se aflau victimele, după care a venit la locul accidentului.

El le-a adus un omagiu persoanelor decedate şi a anunţat că intenţionează să declare doliu naţional.

Şeful statului a salutat şi "operaţiunea de salvare exemplară" şi susţinerea pe care au oferit-o locuitorii din satele vecine, mulţi dintre ei venind să ajute echipele de salvare.

Printre persoanele rănite uşor se află mai mulţi ucraineni. La bordul trenurilor se aflau, de asemenea, spanioli şi francezi, dar aceştia nu au fost răniţi.

În total, aproximativ 350 de persoane se aflau în cele două trenuri în momentul accidentului, au anunţat căile ferate poloneze.

Coliziunea între un tren care se deplasa pe ruta Varşovia-Cracovia cu unul care merge de la Przemysl la Varşovia a avut loc în jurul orei 21.00 (22.00 ora României). Cele două trenuri se aflau pe aceeaşi cale ferată, potrivit companiei de căi ferate.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele accidentului. Acesta s-a produs pe un tronson de cale ferată modernizat recent, potrivit ministrului Transporturilor, Slawomir Nowak.

În total, 450 de pompieri şi circa 100 de poliţişti participă la operaţiunile de salvare.

"Am auzit un zgomot asurzitor şi am fost smulşi din scaune", a declarat un supravieţuitor pentru agenţia PAP. "Sunt fragmente de corpuri în vagoane şi în exterior", a adăugat această persoană al cărei nume nu a fost precizat.

"Este terifiant. Amploarea pagubelor este considerabilă", a comentat unul dintre pompieri pentru agenţia PAP.

Aceasta este cea mai gravă catastrofă feroviară din Polonia din 1990, când 16 persoane au murit în urma coliziunii a două trenuri la Ursus, la periferia Varşoviei.

În 1980, o altă catastrofă feroviară produsă în Polonia a provocat 67 de morţi şi 62 de răniţi la Otoczyn, în apropiere de Torun, în nordul ţării, când un tren de pasageri s-a lovit cu un tren marfar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici