Tragedie în Egipt: Cel puţin 26 de morţi, într-o coliziune între un tren şi vehicule

Cel puţin 26 de persoane, majoritatea revenind de la o nuntă, au fost ucise, luni, în Egipt, într-un microbuz zdrobit de tot de un tren după ce şoferul vehiculului a forţat trecerea la nivel cu calea ferată, potrivit Ministerului egiptean al Sănătăţii.

285 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Egipt: Cel puţin 26 de morţi, într-o coliziune între un tren şi vehicule

Tragedie în Egipt: Cel puţin 24 de morţi, într-o coliziune între un tren şi vehicule

O fată de trei sau patru ani figurează printre morţi, a constatat un jurnalist al AFP, iar alte 28 de persoane au fost rănite în accidentul survenit la 45 de kilometri sud de Cairo.

În cursul nopţii de duminică spre luni, şoferul microbuzului şi cel al unui camion nu au respectat semnalele de avertisment şi nici barierele care anunţau sosirea trenului, a oferit asigurări pentru presă Hussein Zakaria, directorul Căilor Ferate egiptene.

Trenul marfar a venit cu viteză mare şi a zdrobit microbuzul, pe care l-a târât peste un kilometru, după care s-a oprit, potrivit unui fotograf al AFP prezent la faţa locului. Echipele de salvare au avut nevoie de mai multe ore pentru a tăia carcasa vehiculului şi a scoate corpurile mutilate blocate sub roţile locomotivei.

Camionul al cărui şofer a forţat trecerea la nivel cu calea ferată a fost lovit de tren.

Microbuzul "a accelerat pe trecerea la nivel cu calea ferată, potrivit primelor informaţii", a declarat Zakaria pentru televiziune. "Trecerea era blocată cu lanţuri şi existau semnale luminoase de avertisment", potrivit directorului Căilor Ferate.

"Trecerea era blocată cu lanţuri şi existau semnale luminoase de avertisment", a continuat el.

Pe trecerea la nivel cu calea ferată, angajaţi au "închis lanţurile înainte de apropierea trenului, şi-au făcut treaba", a spus oficialul.

Majoritatea persoanelor decedate luni erau membrii unei familii care revenea de la o nuntă, a declarat şeful poliţiei provinciei Giza, Kamal al-Dali.

Conductorul trenului a supravieţuit coliziunii. Garnitura şi-a continuat drumul aproape un kilometru, după care s-a oprit, a precizat el.

Accidentul are loc după câteva zile de la reluarea integrală a traficului feroviar în ţară, întrerupt din cauza tulburărilor care au urmat destituirii preşedintelui Mohamed Morsi în iulie.

Egiptul s-a confruntat cu mai multe catastrofe feroviare în ultimii ani, în principal din cauza mentenanţei insuficiente a reţelei şi proastei gestionări.

În ianuarie, 17 persoane au murit în urma deraierii unui tren cu recruţi, iar în noiembrie 2012 47 de elevi au decedat înt urma unei coliziuni între autobuzul şcolar la bordul căruia se aflau şi un tren.

Din cauza acestui din urmă accident, ministrul Transporturilor şi directorul Căilor Ferate au fost obligaţi să demisioneze. Ancheta a arătat că paznicul barierei a aţipit în post şi nu a închis accesul la trecerea la nivel cu calea ferată.

Catastrofa feroviară cea mai sângeroasă din Egipt a avut loc în 2002, cu peste 360 de morţi în incendiul unui tren.

Starea proastă a rutelor şi căilor ferate este o problemă cronică în Egipt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici