Tragedie în Marea Mediterană: Cel puţin 25 de imigranţi au murit după ce barca în care se aflau s-a scufundat

Cel puţin 25 de imigranţi au murit după ce barca în care se aflau s-a scufundat, sâmbătă, în apropierea Libiei, iar supravieţuitorii au fost transportaţi în portul din Tripoli, a anunţat Paza de Coastă libiană, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

637 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Marea Mediterană: Cel puţin 25 de imigranţi au murit după ce barca în care se aflau s-a scufundat

Tragedie în Marea Mediterană: Cel puţin 25 de imigranţi au murit după ce barca în care se aflau s-a scufundat

Libia este principalul punct de plecare către Europa pentru imigranţii din Africa. De cele mai multe ori, imigranţii folosesc bărci gonfalbile care se scufundă foarte repede.

Până în prezent, majoritatea imigranţilor salvaţi din apele Mediteranei au fost transportanţi în Italia. Peste 115.000 de imigranţi au ajuns în această ţară de la începutul acestui ani, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Numărul imigranţilor ajunşi în Italia a scăzut în ultimele trei luni, din moment ce Paza de Coastă libiană, aflată sub presiune din partea Italiei şi a altor state europene, a devenit extrem de activă, patrulând şi interceptând imigranţi înainte ca aceştia să ajungă pe vasele internaţionale de salvare.

Un raport publicat vineri de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie relevă faptul că, din 2000 şi până în prezent, peste 33.000 de imigranţi au murit în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici