Tragedie în Sudanul de Sud: Peste 100 de morţi şi 50 de răniţi după ce un camion cu petrol a explodat

Peste 100 de persoane au murit şi cel puţin alte 50 au fost rănite în Sudanul de Sud, după ce un camion cu petrol care a derapat pe o autostradă a explodat, a anunţat, joi, un oficial regional, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

19812 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Sudanul de Sud: Peste 100 de morţi şi 50 de răniţi după ce un camion cu petrol a explodat

Tragedie în Sudanul de Sud: Peste 100 de morţi şi 50 de răniţi după ce un camion cu petrol a explodat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia a avut loc miercuri, când mai multe persoane încercau să extragă combustil dintr-un camion cu petrol care derapase pe o autostradă.

Ministrul Informaţiilor din regiunea Equatoria de Vest în care a avut loc incidentul, Charles Kisagna, a declarat că peste 50 de persoane au suferit răni grave în urma exploziei.

"Nu avem echipament medical şi aceşti oameni ar putea să nu supravieţuiască pentru că nu avem echipamentele pentru a trata persoanele cu arsuri grave", a declarat acesta pentru Reuters. El a precizat că respectivul camion se deplasa dinspre capitală, Juba, spre regiunea Equatoriei de Vest.

Sudanul de Sud se confruntă cu un război civil între forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei, conflict care a izbucnit în decembrie 2013. Deşi a fost încheiat un acord de încetare a conflictului armat în luna august, înţelegerea a fost încălcată.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ateny Wek Ateny, a declarat miercuri că incidentul nu a fost provocat de rebeli. "Acesta a fost doar un accident", a precizat el.

Un accident similar a avut loc în iunie 2013, când cel puţin 30 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite, când un camion cu combustibil abandonat lângă autostradă a explodat în timp ce oamenii încercau să extragă combustibil din el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici