Transportul în tunelul Marmaray a fost oprit temporar în prima zi după inaugurare. Cum arată noul tunel - VIDEO

Transportul în tunelul feroviar Marmaray, care trece pe sub Strâmtoarea Bosfor, a fost întrerupt temporar miercuri, după o zi de la ceremonia de inaugurare, relatează publicaţia turcă Hurriyet în ediţia electronică.

6315 afișări
Imaginea articolului Transportul în tunelul Marmaray a fost oprit temporar în prima zi după inaugurare. Cum arată noul tunel - VIDEO

Transportul în tunelul Marmaray a fost oprit temporar în prima zi după inaugurare. Cum arată noul tunel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei, transportul în tunelul feroviar, care asigură o legătură între zonele europeană şi asiatică a Istanbulului, a fost oprit pentru o perioadă de timp scurtă, în urma unei pene de electricitate care s-a produs în jurul orei locale 8.00 (8.00, ora României).

În prezent, transportul în tunel a fost reluat după rezolvarea problemei şi continua fără probleme, adaugă aceeaşi sursă, fără să ofere alte precizări.

Proiectul a fost inaugurat marţi, în cadrul unei ceremonii la care au participat lideri turci, dar şi premierii japonez Shinzo Abe şi român Victor Ponta, preşedintele somalez Hasan Sheikh Mahmud şi numeroşi funcţionari publici străini.

Deşi Guvernul turc şi municipalitatea Istanbulului şi-au exprimat încrederea puternică în Marmaray, pe care l-au prezentat ca pe "proiectul secolului", critici au afirmat că tunelul a fost deschis în pripă, fără controale de securitate adecvate.

Camera Arhitecţilor şi Inginerilor (TMMOB) a subliniat, într-un avertisment pe care l-a emis, că partea proiectului deschisă într-o primă etapă nu este dotată cu un sistem de siguranţă electronic activ. Potrivit organizaţiei, tuburile tunelului submarin riscă, totodată, "rupturi" ce pot conduce la infiltrări.

De asemenea, a fost criticată mai ales rezistenţa proiectului în eventualitatea unui cutremur, în contextul în care regiunea Marmara este o zonă majoră de cutremure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici