Trump a dat un ultimatum Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Preşedintele SUA cere "îmbunătăţiri substanţiale"

  • Preşedintele SUA, Donald Trump, a trimis o scrisoare liderului OMS.
  • Prin intermediul scrisorii Trump a ameninţat că va taia permanent finanţarea către OMS, relatează BBC.
  • Preşedintele SUA a numit OMS la începutul săptămânii "marioneta Chinei".
1646 afișări
Imaginea articolului Trump a dat un ultimatum Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Preşedintele SUA cere "îmbunătăţiri substanţiale"

Donald Trump a dat un termen de 30 de zile pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii să implementeze "îmbunătăţiri substanţiale" sau va pierde banii şi participarea ca membru a SUA.

Trump care are în faţă alegerile prezidenţiale din acest an este la rândul său ţinta criticilor asupra modului cum a gestionat pandemia. În răspuns la vocile critici el a acuzat China şi OMS care în viziunea sa a căzut sub autoritatea Beijingului.

Într-o scrisoare adresată Dr Tedros şi făcută publică pe Twitter preşedintele SUA acuză Organizaţia Mondială a Sănătăţii că are o "lipsă alarmantă de independenţă" făţă de China.

Scrisoarea:

Citează raporturi ce spun că OMS a întârziat declararea stării de urgenţă la presiunea Preşedintelui Xi Jingping.

Acuză OMS de eşecul în luarea de măsuri împotriva discriminării legatăhttps://www.mediafax.ro/externe/trump-acuza-oms-ca-a-devenit-marioneta-chinei-19148682 de virus a africanilor din China

Spune că Dr Tedros putea să salveze multe vieţi dacă ar fi acţionat mai mult în stilul Dr Harlem Brundtland care a condus OMS în perioada epidemiei de SARS.

În închieiere Trump a dat un ultimatul de 30 de zile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să remedieze problemele. Dacă nu se vor lua măsuri va taia permanent finanţare şi va reconsidera statutul de membru al SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici