Trump, laudativ la adresa Pakistanului şi a premierului Sharif

Preşedintele ales al Statelor Unite,Donald Trump,l-a lăudat pe prim-ministrul Nawaz Sharif, adăugând că este gata să ajute Pakistanul în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, a anunţat Guvernul de la Islamabad, provocând surprindere având în vedere criticile dure formulate de Trump în trecut.

459 afișări
Imaginea articolului Trump, laudativ la adresa Pakistanului şi a premierului Sharif

Islamabad: Trump, laudativ la adresa Pakistanului şi a premierului Sharif (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Eşti un tip grozav. Faci o treabă excelentă, ce este imediat vizibilă . Abia aştept să să ne întâlnim în curând. (...) simt că vorbesc cu o persoană pe care o cunosc de mult timp", a afirmat Trump în cursul conversaţiei telefonice cu premierul pakistanez, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Islamabad.

Trump i-a spus liderului pakistanez, despre care se suspectează că ar fi implicat într-un caz de corupţie, că are o "reputaţie foarte bună".

"Ţara dumitale este uimitoare cu oportunităţi nemaipomenite. Pakistanezii sunt unii dintre cei mai inteligenţi oameni", a mai spus preşedintele ales, potrivit comunicatului, şi s-a oferit să ajute Pakistanul în soluţionarea problemelor cu care se confruntă.

Comunicatul a stârnit uimire având în vedere părerile din trecut ale lui Trump în ceea ce priveşte Pakistanul şi retorica anti-musulmană folosită de acesta în timpul cursei pentru Casa Albă.

"Să fie clar: Pakistanul nu ne este prieten. Le-am dat miliarde şi miliarde de dolari, şi ce am primit înapoi? Trădare şi lipsă de respect - ba chiar mai rău", scria Trump pe Twitter în ianuarie 2012.

Trump ar fi răspuns pozitiv şi la o invitaţie de a vizita Pakistanul, spunând că ar fi "încântat să viziteze o ţară fantastică, un loc fantastic al unor oameni fantastici".

Echipa preşedintelui ales al SUA a confirmat convorbirea telefonică, comunicând că cei doi lideri au avut "o conversaţie productivă despre cum Statele Unite şi Pakistanul vor avea o relaţie de lucru solidă în viitor", informează AFP pe pagina electronică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici